Ga naar hoofdinhoud
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Yoga Basis Workshop Vuur Element – Yogatrainer

Wanneer:
3 februari 2018 @ 10:00 – 12:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-02-03T10:00:00+01:00
2018-02-03T12:00:00+01:00
Waar:
Yogatrainer
Marconilaan
Eindhoven
Nederland

Workshop Yoga Basics Vuur Element in Eindhoven 

Een vijfdelige reeks yoga workshops in Eindhoven voor het verstevigen van je eigen yoga-fundament. Zowel geschikt voor beginners als basis, en voor gevorderden als verdieping van je practise.

Je krijgt in iedere les stap voor stap uitgelegd hoe je een asana (houding) opbouwt en hoe je deze aan je persoonlijke lichamelijke situatie kunt aanpassen. Hoe voer je deze goed uit en waar dient de houding voor? Zodat je in iedere yogales na de workshop precies weet waar je op moet letten.

Maar yoga bestaat uit meer dan alleen houdingen, daarom gaan we ook aan de slag met de adem (pranayama). We behandelen stukjes van de yogafilosofie en de chakra-psychologie en hoe je dit toe kunt passen op de mat èn wanneer je van de mat afstapt. Natuurlijk sluiten we af zoals altijd met wat tijd om heerlijk te relaxen tijdens de eindontspanning (meditatie).

Alles in en om ons heen is gemaakt van vijf elementen; aarde, water, lucht, vuur en ruimte (of ether). In de yogatraditie zijn deze elementen gekoppeld aan de energiecentra in ons lichaam: de chakra’s. Tijdens iedere workshop zetten we een element met gekoppelde chakra centraal.

Basics Vuur

Feeling hot, hot, hot! Het element vuur is bewegelijk en vluchtig en vuur werkt transformerend. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. Vuur hoort bij de derde chakra: zonnevlecht. In je lichaam is vuur; honger, dorst, het hele spijsverteringsstelsel. In de ayurveda “agni” genoemd. Agni betekent letterlijk “vuur” en dit element zorgt ervoor dat voedingsstoffen, omgezet, verbrand, verteerd of getransformeerd kunnen worden.

Houdingen van het vuurelement zorgen voor warmte in je lijf. Denk aan: Surya Namaskar (zonnegroet), Virabhadrasana (heldenhouding). Je zonnevlecht bevind zich rond je maag, daarom behandelen we ook Parivrita Trikonasana (gedraaide driehoekshouding), Marichyasana (zittende twist), Navasana (boot).

Natuurlijk komen tijdens deze workshop ook Ujaij adem aan bod en we bespreken de Kosha’s uit de yogafilosofie.

De kosten voor deze workshop zijn €20,- voor leden en €25,- voor niet-leden van Yogatrainer in Eindhoven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top