skip to Main Content
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Yoga

Yoga is the journey of the self, through the self, to the self

Wat is yoga?

Yoga is meer dan alleen het bewegen op het ritme van de adem. Yoga is een eeuwenoude ervaringswetenschap, die geen streng geloof vraagt, maar enkel vertrouwen in je eigen mogelijkheden als mens. Het is een wetenschap van een evenwichtige leven, een pad om volledig tot je potentie uit te groeien. In bewogen tijden zorgt het ervoor dat je met je eigen (stabiele) kern verbonden blijft, zodat je zelf kunt voelen wat het beste voor jou is en daarnaar kunt handelen.

Flexibelere mindset

Het bekendste van het yogapad zijn de asanas; de bewegingen c.q. houdingen. Daarnaast kent iedereen tegenwoordig ook het woord mediteren, maar yoga is meer dan dit. De yogafilosofie heeft 8 principes. Je hoeft niet in deze principes te geloven of je hierop toe te leggen om de voordelen ervan te oogsten. Integendeel, als je regelmatig yoga beoefent, krijg je vanzelf een andere mindset. Gebaseerd op je ervaringen met de wereld via een flexibeler zenuwstelsel.

Yoga brings you into the present moment, the only place where life exists

Onrustige ademhaling en gespannen lichaam

Tijdens de lessen haal je concentratie van je gedachten af en breng je de aandacht naar het lichaam, naar je voelen. Doordat je meer bekend wordt met je lijf zal je in het dagelijkse leven ook bewuster zijn van je lichaam en de signalen die het geeft. Wanneer het tussen je oren rustig is dan heb je een rustige diepe ademhaling. Wanneer je gehaast bent of aan het piekeren dan is de adem vaak ondiep en kort. Waar voel jij de adem in je lichaam?

Zelfbewustzijn ontwikkelen

De uitbreiding van het zelfbewustzijn is de essentie van yoga. Bewust van je lichaamshouding, maar ook bewust van je levenshouding. Hoe ga je met beperkingen om? Niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijkse leven. Raak je compleet gefrustreerd wanneer een houding niet lukt of accepteer je de situatie en probeer je rustig verder te komen? Live simply dream big Anders gezegd: buig je mee met de flow van het leven of breken de uitdagingen van het leven je op?

Burn-out of slaapproblemen?

Yoga is uitermate geschikt voor mensen die kampen met overspannenheid of een burn-out, maar ook voor mensen die een jachtig leven leiden, mensen die kampen met het is-dit-alles-dilemma, mensen met slaapproblemen en mensen met lichamelijke (spannings) klachten zoals nek- of rugpijn.

Back To Top