Ga naar hoofdinhoud
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Bewust-zijn

Durf jij bewust naar jezelf te kijken in een wereld waarin je voornamelijk afgestemd bent op anderen?

Als coach werk ik o.a. met het bewustzijn van mensen, ik spiegel en daag uit, speel advocaat van de duivel en prik soms best op vervelende plekken. Maar dat bewust-zijn op zichzelf zegt vaak weinig, ik zal het proberen uit te leggen. Wanneer je iets met aandacht doet, wanneer je met focus in een moment aanwezig bent, dan ben je je bewust.

Stel je voor dat je je in een donkere kamer bevindt met een zaklamp, dan is alles wat je in de straal van licht ziet is waar jij je bewust van bent.

In het dagelijkse leven leef je voor een groot deel onbewust. Hoe je opstaat, je ontbijt maakt, naar je werk rijdt, etc. Soms ben je er zo niet bij dat je naar je volgende boterham reikt, terwijl je ze allemaal al opgegeten hebt. Ben je op je bestemming aangekomen, terwijl je niet exact meer weet hoe je gereden bent. Loop je op straat zo je moeder voorbij, omdat je in gedachte verzonken bent.

Het licht in de kamer is aan en je ziet bewust alles wat er in de kamer aanwezig is.

We kunnen ons ook niet van alles bewust zijn, want in ons onderbewustzijn gebeurt veel, heel veel (het licht in de kamer is aan en de hele ruimte met alles erin is zichtbaar). Per minuut verwerkt ons onderbewustzijn miljoenen prikkels, niet te bevatten! Laat staan alle lichaamsfuncties en processen die daar nog eens bovenop komen.Hoe we ons gedragen gaat ook voor het grootste gedeelte onbewust: automatisch.

Tijd voor een update?

Deze automatismen ontstaan gedurende ons leven, het wordt ons bijvoorbeeld thuis met de paplepel ingegoten en op school aangeleerd. We hebben natuurlijk onze eigen eigenschapen en talenten die ons gedrag beïnvloeden en we kopiëren gedrag van anderen. We doen wat er van ons verwacht wordt en wat wij normaal vinden

Stel je voor…

Wanneer je nu in deze tijd geboren zou worden in hetzelfde gezin met hetzelfde lichaam, exact dezelfde eigenschappen en talenten, maar in deze tijd in plaats van x jaren geleden, zou je dan alsnog dezelfde persoon worden? Doe je wat je doet omdat je zo bent, of omdat het zo ontwikkeld is?

Dat vind ik interessant!

Als je nu zou mogen kiezen, zou je dan alles in je leven exact zo laten? Of zijn er dingen die je anders zou willen? Ben je oprecht gelukkig en tevreden met het leven dat je nu leidt? Of is het voornamelijk comfortabel waar je nu bent?

Ben je oprecht gelukkig?

Dat is wat ik doe; samen onderzoeken en kijken naar wat er nu is. Met een andere bril naar het leven kijken om een ander perspectief creëren. We maken de zaklamp (je bewustzijn) iets feller en de reikwijdte groter zodat we geautomatiseerde processen onder de loep kunnen nemen. Werkt dit nog wel voor jou? Wat mag anders?

Bewust je licht laten schijnen op jezelf zorgt voor meer gelukservaring in het leven.

Bewust gelukkiger!

De inzet is om meer liefde en geluk te ervaren voor jezelf en iedereen waar jij je licht op laat schijnen. Lijkt je dat leuk? Bel voor een kennismaking of een intakegesprek! Vind je het interessant om verder te lezen over bewustzijn uit een andere koker? Klik dan hier. Retreats om meer bewustzijn te creeren in het leven op de meest ontspannen manier organiseer ik ook in samenwerking met Iris en Nicole.

Back To Top