skip to Main Content
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Yoga & Lichaamsklachten

In deze reeks van 3 yogaworkshops gaan Joke & Ferd dieper in op een aantal gebieden in ons lichaam. Joke is een yogadocent gespecialiseerd in anatomie, zij werkt in deze serie samen met Ferd, een bewegingstherapeut.

Schouders & hart: Ontspan je schouders

Check de agenda! Heb je wel eens last van gespannen schouders? Of moeite met het bewegen van de nek? Dan is het hoog tijd om hier iets aan te veranderen!

Versterken van armen en schouders

Tijdens deze workshop starten we met een flow aan pittige houdingen voor het sterker maken van de armen, boven rug en schouders gevolgd door een aantal stretches en een korte ontspanning. Vervolgens behandelen we een stukje anatomie en een aantal houdingen die je in een les tegen kan komen:

  • downward facing dog
  • warrior 2
  • schouderstand
  • vis

Joke bespreekt waar deze houding voor dient (fysiek en energetisch), wat goede opties zijn en zij zorgt voor een goede uitlijning van jouw lichaam in deze houding zodat je er tijdens iedere yogales profijt van hebt!

Onderrug: Healthy spine, healthy life

Check de agenda! De bron van de eeuwige jeugd zit verborgen in je ruggengraat. Wanneer de ruggenkolom flexibel is kan je makkelijk meebewegen met de flow van je leven. Wanneer je heel de dag zit, of juist veel staat kunnen we een aantal voorkeurshoudingen ontwikkelen waardoor we rugpijn krijgen.

Versterken van rug en benen

Tijdens deze workshop starten we met een flow aan pittige houdingen voor het sterker maken van de rug en benen gevolgd door een aantal yin houdingen ter ontspanning van de rug. Vervolgens behandelen we een stukje anatomie en een aantal houdingen die je in een les tegen kan komen: hoge en lage plank, twists en voorover buigingen. Joke bespreekt waar deze houding voor dient (fysiek en energetisch), wat goede opties zijn en zij zorgt voor een goede uitlijning van jouw lichaam in deze houding zodat je er tijdens iedere yogales profijt van hebt!

Heupen en knieën: Hips don’t lie

Check de agenda! De knieën en heupen zijn vaak aan elkaar gelinkt. Wanneer je spierstijfheid hebt in de heupen kan dit resulteren in blessures in de knie en andersom! In ons heupgebied houden we veel spanning en emoties vast. Ook door een voorkeurshouding van de benen kunnen we disbalans in de heupen krijgen.

Versterken van rug en benen

Ervaar jij ook wel eens pijn in je knieën of heb je last van strakke heupen? Tijdens deze workshop starten we met een flow aan pittige houdingen voor het sterker maken van de rug en benen gevolgd door een aantal restorative houdingen ter ontspanning. Vervolgens behandelen we een stukje anatomie en een aantal houdingen die je in een les tegen kan komen:

  • vinder
  • lunge
  • spreidstanden
  • lotushouding

Joke bespreekt waar deze houding voor dient (fysiek en energetisch), wat goede opties zijn en zij zorgt voor een goede uitlijning van jouw lichaam in deze houding zodat je er tijdens iedere yogales profijt van hebt! We sluiten de workshops af met ademhalingsoefeningen en een heerlijke meditatie, die heb je na het harde werk wel verdient!

Back To Top