skip to Main Content
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Les 1: Meditatie Training

Hallo comfort zone..

Het lijkt heel simpel om te gaan zitten met je ogen dicht en soms is dat ook wel zo. Maar op het moment dat jij je ogen sluit en je afstemt op je lichaam voel je vaak ook alle onrust die in je lichaam zit.

Onrust in je lichaam

Je lijf heeft je vast vaker signalen gegeven die je, misschien zelfs wel structureel, genegeerd hebt omdat het je toen niet uitkwam. En nu dat jij met je ogen dicht zit lijkt het net alsof je lichaam zegt: hèhè heb ik eindelijk je aandacht?! Dan zal ik je eens met de neus op de feiten drukken.

Fijn verandering!

Daarnaast is je denken ook niet heel blij met deze verandering, want stiekem willen we allemaal dat dingen blijven zoals ze blijven. Bij iedere verandering komt er weerstand zodat je je meteen afvraagt; ‘waarom ging ik dit ook alweer doen? Was het niet de bedoeling meer rust te ervaren? Nou dat voel ik nu zeker niet!’ Dit soort gedachtes en weerstand zijn heel normaal, maar verre van fijn. Je maakt op deze manier kennis met de grens van je comfortzone, wil je deze zone uitbreiden dan is dat niet comfortabel.

In deze training ga ik niet uitleggen wat meditatie is, want net als de kleur fuchsia is dat voor iedereen anders.

Oefening 1

Bodyscan voor meer lichaamsbewustzijn

Om het je wel zo comfortabel mogelijk te maken krijg je van mij deze week een aantal opdrachten. We beginnen met een bodyscan. Met deze bodyscan oefen je om je aandacht uit je hoofd en naar je lichaam te brengen. Zo ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn. Deze oefening mag je doen wanneer het jou uitkomt (niet al rijdend in de auto), je zet de audio aan, luistert en 5 minuten later ben je alweer klaar! DOWNLOAD DE BODYSCAN HIER Les 2 volgt over een aantal dagen: tot dan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top