skip to Main Content
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Leren mediteren?

Tegenwoordig krijgen we in twee weken meer prikkels binnen dan onze Opa’s en Oma’s in hun hele leven! Daarom kan het best lastig zijn om bij jezelf te blijven. Het wordt nogal snel vertroebelt door wat we denken aan “wat zo hoort”. Door alle gedachten en oordelen die ons hoofd ieder moment aandraagt.

Rust

Het is dan ook niet gek dat veel meer mensen op zoek zijn naar rust. We leren het helaas niet op school, dus wat doe je dan? Yoga! Yogascholen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, een goede ontwikkeling! Hoe meer mensen yoga doen, hoe beter het is.

Yoga & Meditatie

Yoga en meditatie worden vaak in een adem genoemd, omdat ik yogales geef in Eindhoven en Veldhoven krijg ik vaak vragen over mediteren. Wat is mediteren nou eigenlijk en wat doet het?

Er is heel veel te vertellen over mediteren en het kent vele vormen. Daarom waag ik me er niet aan om te zeggen dat ik het allemaal weet. Zeker niet het geval namelijk.

Wel kan ik je vertellen wat mijn ervaring is met meditatie, want dat is het: een ervaring.

Meditatie in beweging

Bij yoga verbind je de adem en de beweging aan elkaar. Met aandacht voor je lichaam en in het ritme van de adem maak je heel bewust bewegingen. Na een uur lang compleet gefocust te zijn op je lichaam voel je meer ontspanning.

Meditatie en adem

Wanneer ik echt ga zitten mediteren vind ik het zelf heerlijk om in- en uitstromen van mijn adem te volgen. Heel bewust van wat de instroom in beweging zet in mijn lijf en wat er gebeurt wanneer de adem mijn lichaam verlaat. Wanneer je dat een tijdje oefent dan zal je merken dat je je sneller bewust wordt van wat er allemaal in je lichaam gebeurt, zowel fysiek en emotioneel als mentaal. Je creëert ruimte en zal merken dat alles net zo vanzelf weer gaat als dat het gekomen is.

Geleide meditatie

Wanneer je je aandacht vestigt op een verhaal dat je verteld wordt, noem ik dat een geleide mediatie. Je kunt zelf een beeld creëren van hetgeen je verteld wordt. Het is heerlijk ontspannend en zorgt voor een super ontspannen break. Wat natuurlijk niet betekent dat je niet afgeleid zult worden, je blijft mens met een hoofd dat graag denkt.

Mindfulness en meditatie

Bij mindfulness train je je aandacht, zodat je heel bewust aanwezig kan zijn in een moment zonder dat je je continu laat leiden door je gedachten. Voor mij komen deze twee heel dichtbij elkaar, net zoals yoga en meditatie. Je verbindt je aandacht aan alles wat er in dit moment is, zonder oordeel en dat is misschien nog wel het aller, aller moeilijkste.

Headspace

Er zijn vele apps die je kunnen helpen, waarvan Headspace mijn alltime favorites is. Andy (de oprichter) heeft een heel fijne stem, er zijn fantastische animaties en het is ook nog eens niet heel duur! Het enige jammere is dat zij Engels spreken, wat het niet voor iedere Dutchie toegankelijk maakt.

Probeer het!!

Om meer mensen te laten ervaren wat meditatie is heb ik een gratis 6 weekse training ontwikkeld.

We gaan 24 februari 2018 van start. Doe je mee?
Schrijf je dan in.

Gratis meditatie training, schrijf je in:

* indicates required
Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top