Ga naar hoofdinhoud
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Effectief communiceren

Komt wat je wilt zeggen niet uit je mond zoals je het in je hoofd klinkt? Of is het idee om jouw mening over te gaan brengen al een probleem? Dan is effectief communiceren wellicht iets voor jou.

Je communiceert de hele dag, zelfs zonder iets te zeggen. Ben je je daar bewust van? Tijdens deze waardevolle training leer je effectief communiceren op een manier die meer begrip en resultaat oplevert, terwijl je tegelijkertijd jezelf blijft.

Het zijn geen truucjes die je leert bij effectief communiceren, het is een manier van doen die je wijzigt. Belangrijk om te achterhalen waar het nu precies aan schort.

De training wordt specifiek in overleg met jou, op maat, samengesteld en kan bestaan uit de onderstaande onderwerpen. We kijken in eerste instantie wat effectief communieren voor jou betekend en kiezen een onderwerp per bijeenkomst om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen.

De meeste mensen luisteren niet met de intentie om te begrijpen; ze luisteren met de intentie om te antwoorden.

Effectief communiceren

(6 bijeenkomsten)

— Inzicht krijgen in je eigen voorkomen en gedrag

— Vergroten van je zelfvertrouwen

— Verbale en non-verbale communicatie

— Rapport opbouwen

— Actief luisteren en waarnemen

— Geven en ontvangen van feedback

— Effectieve vragen stellen

— Grenzen stellen

— Overtuigd je mening geven

— Omgaan met weerstand

— Prioriteiten stellen

— Cirkel van Invloed

— Gedrag in groepen

— Effectief be├»nvloeden

— Leren onderhandelen

— Hoe beweeg ik op een netwerkborrel

Resultaten

Afhankelijk wat voor jou effectief communiceren is, kan dit je resultaat zijn:
Het vergroten van je bewustzijn, zodat je weet wat voor een effect je hebt op een ander. Makkelijker reageren op anderen, ook in lastige situaties. Weten hoe je taal effectief inzet om maximaal te beïnvloeden en welke lichaamstaal je het beste kunt gebruiken. Je bent beter in staat jezelf te profileren en vergroot je zelfvertrouwen. Zonder druk te zetten op relaties met de ander toch opkomen voor jezelf. Bewust luisteren en weten hoe je de ander het podium en oprechte aandacht kunt geven. Je neemt eerder initiatieven en bent activer begtrokken bij de situaties in je organisatie. Zorgdragen dat je plannen begrepen en doelen gerealiseerd worden.

De training Effectief communiceren wordt opgesteld in overleg met jou, zowel de inhoud als de tijd! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met Joke pluijm op!

https://www.jokepluijm.nl/effectief-communiceren/

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

    Back To Top