skip to Main Content
Bellen gaat sneller: 06 249 11 763

Doordravende detox?

Ik detox, jij detoxt, wij detoxen

Oké oké, misschien heeft Ferd wel gelijk..

Bourgondisch in balans

Zoals je misschien wel weet; ik houd van het leven. Het Bewuste leven en zeker het Bourgondische. Helaas valt de B van balans daar niet onder, de 80/20 regel is in mijn dagelijkse leven niet geïntegreerd. Misschien wel over een jaar genomen: 80% van de tijd snoep ik, geniet ik van koffie en wijn en houd ik van koolhydraten. Kijk ik dus simpel gezegd nergens naar. De andere 20% van de tijd ben ik met een gezonde levensstijl bezig, een strenge detox, een sapkuurtje of gewoon doordeweeks meer groente en fruit (iets minder Fruittella).

Een beetje ijdel kan ook voordelig zijn

Na een goede blik terug op 2018 heb ik met behulp van een oefening (check link) gevoeld wat mijn concrete en haalbare wensen zijn voor 2019. Het resultaat was na de feestdagen misschien niet zo gek: een klein beetje van mijn lovehandles en muffin tops af – ja, ik weet dat ik niet dik ben, dat het niet perse hoeft, maar ik voel me er toch fijner bij. Daarbij scheelt het wanneer ik geen nieuwe broeken hoef te kopen ook nog eens in de portomonnee! – en daarnaast is een minder wollig gevoel in mijn hoofd is ook gewenst.

Gezondheid eerst!

Ferd heeft (tot mijn verrassing) dezelfde wens! Toen ik ook nog eens las dat zware metalen in het lichaam ADHD kunnen versterken, en je door middel van een specifieke detox deze metalen kunnen afvoeren, was de beslissing snel genomen. Wij gaan detoxen, een week lang leven wij op voornamelijk rauwe groente en fruit. We zitten nu op dag 5 en het is heavy geweest; flinke koppijn, goed saggerijnig en moe! Het een klein wonder te noemen dat we nog steeds van plan zijn om te trouwen (een andere wens waar ik later nog op terug zal komen).

Achterstallig onderhoud aangepakt

Ik stel mezelf voor dat mijn lijf flink aan het huishouden is. Een soor van flinke APK voor mijn binnenkant, waar al het achterstallig onderhoud onder handen wordt genomen. Natuurlijk wil je dat proces zo goed mogelijk ondersteunen, mijn lichaam helpen bij de grote schoonmaak. En daar gaat het mis. Ik lees dat je met specifieke kruidenthee’tjes je lichaam kan helpen ontgiften en dan kom ik al snuffelend uit op zo’n website waar je hebberig van wordt.

Oma’s thee en kruiden

Niet alleen de thee wordt leuk gepresenteerd, maar ook allerhande specerijen en superfoods waar mijn Oma vroeger ook haar pijntjes mee bestreed. Dat stel ik me in ieder geval op dat moment heel romantisch voor, want mijn oma was van alles maar niet echt een kruidenvrouwtje te noemen. Desalniettemin ga ik voor de bijl en klik ik enthousiast mijn winkelmandje vol. Natuurlijk niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen die ik coach. Met kruiden, specerijen en thee kunnen zij ook hun proces ondersteunen beredeneer ik. Dus ik klik nog lekker verder.

Het valt wel mee

detox nieuwe jaar
Goede voornemens in actie

Totdat manlief me aankijkt en vraagt wat ik aan het doen ben. Enigszins betrapt vertel ik hem dat ik zojuist een winkelkarretje vol ondersteuning heb besteld, waarop hij vraagt: ‘waar ga je dat allemaal laten?’ ‘Ach het zijn maar kleine potjes’ hoor ik mezelf zeggen, totdat zojuist de vriendelijke meneer van de post aan de deur staat met een grote doos.

Oké oké, misschien had hij toch wel gelijk…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top